Nou*: Revista Agero - Stuttgart

duminică, 22 martie 2009

Energia iubirii

Conjugam prea adesea verbul "a iubi" la diateza pseudorelationarii, incalcand, nestiutori , o regula elementara a gramaticii relationale: SENTIMENTELE NU SUNT TOTUNA CU RELATIA .

Il putem iubi cu toata fiinta noastra pe celalalt, dar sentimentul minunat de iubire, fie el si reciproc, nu este si nu va fi nicicand un certificat de garantie pentru fericirea de durata si nici un atu in "jocul" relational.

Iubirea pe care o nutrim pentru cineva nu ne salvaza de derizoriu, de rutina, de frustrare, de dezamagire ori de sincope de tot soiul ce pot perturba ritmul vietii noastre de cuplu. Asistam, cu uimire, la "paradoxuri" care par fara nici o noima- iubiri desavarsite sucomband rapid in relatii-otrava ori incarcerate in relatii-inchisoare si pe de-alta parte relatii care-ncep fara iubire, dar in timp cresc, inmuguresc si infloresc si-ntr-un final, ele chiar rodesc Iubire…

Variabila esentiala ce face diferenta intre o relatie reusita si alta esuata nu este sentimentul de iubire, ci aportul pozitiv, ecologic, sanatos, pe care fiecare din cei doi il aduce in relatie, aportul in mesaje pozitive, in valorizari, in gesturi incarcate de semnificatii, in impartasiri despre sine, intr-o comunicare non-violenta, in renuntarea de a mai absolutiza atotputernicia Iubirii…

Prin cartea sa ,,Credeam ca este de ajuns sa te iubesc", Jacques Salomé ne ofera o nestemata literara cu mesaj profund, pe care o putem privi din nenumarate unghiuri si a carei stralucire ne poate imbogati cu o perspectiva mai clara asupra diferentei dintre sentimente si relatie.

Invit cu drag, pe fiecare, sa se lase atins cu cativa stropi din farmecul acestei carti…

Clara Toma, editor
http://www.edituraascendent.ro/

"Cu tine stiu sa descopar posibilitatile placerii, sa ma ofer in rabdarea momentului dincolo de nerabdarea asteptarii. Si exista dorinta aceasta de a rade, de a te mangaia, de a-ti oferi tandrete, de a darui si a primi in acelasi abandon (…)
Cat de frumoasa viata si aceasta energie a renasterii, care hraneste, dincolo de prezent, fiecare amintire a ta…(…)
Ah! Sa te bucuri doar de momentul suspendat de stele, fara sa-ti fie teama de ziua de maine, sa fii acolo doar tu, doar eu, in fericirea intalnirii noastre. Sa spui da izbucnirilor de tandrete indraznete, zambetelor din coltul ochilor, respiratiei tale dintr-o data accelerate , sub atingerea grea a mainilor mele…(…) Sa spun da prezentei tale, prezentei mele, sa raman in uimirea intalnirii noastre…"

"Toata fericirea pe care nu o poti mangaia cu mana, nu este decat un vis…"

,,Sa fii atent la tacerile care vorbesc si la cuvintele care asculta…"

"In dragoste, cuvintele nespuse sunt mugurii dorintei…"

"Despartirea de o fiinta iubita nu este dificila, in mare parte, din cauza faptului ca am fost parasiti sau l-am parasit pe celalalt. Despartirea inseamna sa descoperi, in mod paradoxal, speranta nesfarsita si mereu inaccesibila a unei noi relatii, diferite, iar in primul rand, relatia cu tine."

"Este periculos sa iubesti, atunci cand de fiecare data exista riscul unei tradari sau al unui abandon. Este foarte violenta o iubire care se cladeste pe ateptari care sunt de fapt exigente. Iar o relatie care accepta sa se hraneasca din amagiri, care se pierde intre nevoi si dorinte ranite, este foarte fragila."

"…sa pastrezi distanta potrivita chiar si in absenta… Nu ai simtit niciodata cat de pline erau intalnirile noastre? Nu ai auzit, nu ai simtit intensitatea prezentei tale in mine ?Corpul meu nu mai este acelasi de cand te cunosc. Respir altfel. Ascult de asemenea, rezonanta fiintei tale in mine, vibratiile retinute, subtile sau limpezi care se depun in pliurile amintirilor mele…As fi vrut sa descopar impreuna cu tine ca iubirea nu este o slabiciune, chiar daca deja banuiam ca armonia nu poate fi redusa la visul unei singure persoane…"

"Betie si uimire, aceasta este starea de iubire. E nevoie de coexistenta celor doua senzatii pentru a pastra viu in tine un sentiment de iubire."

"Energia iubirii este cu siguranta una dintre cele mai puternice din lume…"

Niciun comentariu:

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Concursul literar Nora Iuga

Mai multe informatii pe http://concursulnoraiuga.wordpress.com/

Mediatorul cartii este membru Reteaua literara

Mediatorul cartii este membru Reteaua literara
http://reteaualiterara.ning.com; poezie, proza, literatura, muzica, pictura, arta, cultura, evenimente, stiri

Parteneriat SMILE 21+

Parteneriat SMILE 21+
www.oxigencafe.ro

Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" - Onesti, jud. Bacau

"Mediatorul nu este un intermediar de care avem nevoie, ci un pedagog care actioneaza din umbra." (Annie Cardinet)

Observator SMILE 21 +

Observator SMILE 21 +
BookTalks: dezbateri, intalniri cu scriitori. Un proiect Bookblog.ro

Schimb de Carti - un proiect Bookblog.ro

Citeşte mai mult - un proiect Humanitas si Vodafone

Campania "Scrie ca sa primesti... o carte"

Editura Sed Com Libris

Diverta: mereu ceva nou

Diverta: mereu ceva nou
Diverta nu vinde carti, ci ofera servicii.

Amor de carte

Recomandare SMILE 21+

Recomandare SMILE 21+
Ghid turistic online

www.ozibuna.net