Nou*: Revista Agero - Stuttgart

joi, 28 octombrie 2010

Pianista Lorène de Ratuld în concert, la Oneşti

Joi, 28 octombrie 2010, pianista Lorène de Ratuld a concertat la Oneşti. Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Francez din Iaşi în parteneriat cu Primǎria Municipiului Oneşti, Biblioteca Municipalǎ „Radu Rosetti”, Academia de Muzicǎ „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Facultatea de Muzicǎ Piatra Neamţ.


In program : Claude Debussy, Maurice Ravel, Nadia Boulanger, Karol Beffa

Programul concertului prezentat de interpretǎ a avut douǎ pǎrţi.
Partea I : Privire cǎtre dansurile vechi
Partea a II a: Cǎtre o cale nouǎ


A fost o searǎ de vis... Felicit organizatorii si mulţumesc reprezentanţilor instituţiilor partenere din Oneşti cǎ au fǎcut posibil acest concert de excepţie în comunitatea noastrǎ! Dupǎ concert, d-na Lorène de Ratuld a acordat un interviu pentru postul local Radio Kit.

Pentru mai multe informaţii despre concertele pianistei Lorène de Ratuld, puteţi consulta site-ul personal al pianistei:

http://www.lorenederatuld.com





Un comentariu:

Cenaclul literar "Lucian Blaga" din Sebes spunea...

Felicitari pentru medierea acestui eveniment de exceptie in Romania! Avem imperios nevoie de cultura,iar acest turneu al pianistei Lorene de Ratuld aduce lumina in suflete.Este o artista de exceptie de care vom mai auzi.
Pianista Lorène de Ratuld, născută în anul 1979, este tentată să se considere un muzician polivalent, pasionat de repertoriile insolite si de muzica modernă. A beneficiat de o bogată pregătire muzicală la Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris (Conservatorul National Superior de Muzică din Paris) unde i-a avut ca profesori pe: Brigitte Engerer si Jean-François Heisser la pian, pe Christian Ivaldi la muzică de cameră si pe Anne Grappotte la acompaniament vocal. După ce în anul 2000 i se acordă Premiul „Le Prix de Piano“, în 2003 cîstigă al cincilea premiu al concursului de pian „Seiler“. De asemenea, primeste mai multe premii la Concursul International de Pian Campus 2004, Piano Campus de Argint, Premiul SACEM, Premiul Universal Music Classics si Premiul Classica-Répertoire, Premiul I Lucien Durosoir la Concursul de Muzică de cameră Muzicieni între război si pace.
Deschisă spre diversificarea proiectelor sale artistice, Lorène de Ratuld a păsit si-n lumea teatrului cu două spectacole, în colaborare cu alti patru pianisti. Între anii 2004-2005, Academia Internatională de Muzică Maurice Ravel din Saint-Jean de Luz îi decernează mai multe premii: Premiul Academiei, Premiul orasului Ciboure, Premiul Muzelui Bonnat. Ultimul său album, Dutilleux-Beffa, apărut la casa de înregistrări „Ameson“ a primit premiul „Coup de Cœur“ al prestigioasei Academii Charles Cros în 2006.

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

















Concursul literar Nora Iuga

Mai multe informatii pe http://concursulnoraiuga.wordpress.com/

Mediatorul cartii este membru Reteaua literara

Mediatorul cartii este membru Reteaua literara
http://reteaualiterara.ning.com; poezie, proza, literatura, muzica, pictura, arta, cultura, evenimente, stiri

Parteneriat SMILE 21+

Parteneriat SMILE 21+
www.oxigencafe.ro

Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" - Onesti, jud. Bacau

"Mediatorul nu este un intermediar de care avem nevoie, ci un pedagog care actioneaza din umbra." (Annie Cardinet)

Observator SMILE 21 +

Observator SMILE 21 +
BookTalks: dezbateri, intalniri cu scriitori. Un proiect Bookblog.ro

Schimb de Carti - un proiect Bookblog.ro

Citeşte mai mult - un proiect Humanitas si Vodafone

Campania "Scrie ca sa primesti... o carte"

Editura Sed Com Libris

Diverta: mereu ceva nou

Diverta: mereu ceva nou
Diverta nu vinde carti, ci ofera servicii.

Amor de carte

Recomandare SMILE 21+

Recomandare SMILE 21+
Ghid turistic online

Despre...


www.ozibuna.net