Nou*: Revista Agero - Stuttgart

joi, 23 decembrie 2010

Petru Fagaras - Vise

"Existenţa noastră raportată la raţiune nu se împarte niciodată exact, restul care rămâne este minunat. Doar inima înţelege, esenţialul scapă privirii." (Goethe)


Poezia este o formǎ de autocunoaştere şi de re-gǎsire dincolo de învelişul cuvintelor, în lumina izvorâtǎ din cǎutarea conştientǎ a sensului existenţei noastre. Risipirea în curcubeu este o alegere conştientǎ a poetului Petru Fǎgǎraş, o cǎlǎtorie reuşitǎ de sondare a inconştientului, pentru aducerea în lumina prezentului a sensului atemporal al iubirii conştiente. Cǎlǎtoria inimii deschise, întru cǎutarea adevǎrului revelat, este o expresie a stǎpânirii contrastului complementar dintre cunoscut şi necunoscut, conştient şi inconştient, luminǎ şi întuneric cu frâul colorat al curcubeului – punte ce leagǎ şi desparte totodatǎ timpul şi spaţiul prin cunoaşterea noastrǎ exteriorǎ şi cea interiorǎ, între lumea celor vǎzute şi cea a celor nevǎzute.

Traducerea în limba francezǎ a nouǎ poeme (Cǎutǎri, Priviri, Speranţa mea, Mister, Cǎlǎtor, Destin, Dorinţǎ, Iubire, Suflet), cu titluri sugestive pentru profesiunea de credinţǎ consimţitǎ a poetului Petru Fǎgǎraş din aceastǎ primǎ apariţie în volum, se doreşte a fi, dincolo de bucuria începutului unei colaborǎri pentru medierea interlingvisticǎ a mesajului poetic, o cǎutare a unitǎţii cunoaşterii în diversitatea formelor şi sensurilor pe care le îmbracǎ cuvântul în toate limbile pǎmântului, cunoaştere segmentatǎ de paradigmele universale reunite în tematica volumului (iubirea, timpul, spaţiul, paradoxul etc) şi mediatǎ de sufletul sensibil şi spiritul nobil al poetului.


Mediatorul cartii,
Prof. Virginia Smărăndiţa Brăescu

3 comentarii:

Cenaclul literar "Lucian Blaga" din Sebes spunea...

Iti multumim din suflet pentru medierea aparitiilor noastre editoriale. De aceasta data volumul de debut al poetului Petru Fagaras, "Risipit in curcubeu", unde traducerile in limba franceza a poemelor a fost facuta de tine. Esti prietena noastra de suflet si ne mandrim cu tine. Cenaclul literar "Lucian Blaga" iti doreste un Craciun fericit alaturi de cei dragi!

Iasi spunea...

Buna ziua
Va scriu in legatura cu un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasi-lantul-amintirilor.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Anunturi Iasi
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi titlul pe care il doriti si linkul
O vara placuta va doresc.

Maria spunea...

Ma incanta spusele lui Goethe,imi plac mai ales poeziile lui.

GALERIE FOTO

GALERIE FOTO

Concursul literar Nora Iuga

Mai multe informatii pe http://concursulnoraiuga.wordpress.com/

Mediatorul cartii este membru Reteaua literara

Mediatorul cartii este membru Reteaua literara
http://reteaualiterara.ning.com; poezie, proza, literatura, muzica, pictura, arta, cultura, evenimente, stiri

Parteneriat SMILE 21+

Parteneriat SMILE 21+
www.oxigencafe.ro

Biblioteca Municipala "Radu Rosetti" - Onesti, jud. Bacau

"Mediatorul nu este un intermediar de care avem nevoie, ci un pedagog care actioneaza din umbra." (Annie Cardinet)

Observator SMILE 21 +

Observator SMILE 21 +
BookTalks: dezbateri, intalniri cu scriitori. Un proiect Bookblog.ro

Schimb de Carti - un proiect Bookblog.ro

Citeşte mai mult - un proiect Humanitas si Vodafone

Campania "Scrie ca sa primesti... o carte"

Editura Sed Com Libris

Diverta: mereu ceva nou

Diverta: mereu ceva nou
Diverta nu vinde carti, ci ofera servicii.

Amor de carte

Recomandare SMILE 21+

Recomandare SMILE 21+
Ghid turistic online

www.ozibuna.net